Vilna van Betten: Feeling is healing!

Vilna van Betten is founder van de BMR (Body Mind Reset) methode en auteur van het boek ‘HEEL’ over zelfheling. Ze deelt in deze presentatie een persoonlijk verhaal over een bijzondere genezing, waardoor ze er achter kwam dat er bij heling veel meer lagen meespelen dan alleen het fysieke lichaam. Ze leert ons hoe we het lichaam kunnen resetten en onszelf helen. Kortom, hoe we de frequentie in onze cellen weer naar een zogenoemde nulpunt energie krijgen (aldus de kwantumfysica), waardoor we ons vitaal, gezond en gelukkig voelen.   

In deze presentatie ontdek je verder:

 • Hoe je energieën die je hebt opgepikt en die niet van jou zijn (bijvoorbeeld van andere mensen) makkelijk weer los kunt laten.
 • Wat de sleutels zijn tot heling.
 • Wat heling van je fysieke lichaam in de weg kan staan.
 • Dat emoties eigenlijk energie in beweging is.
 • Dat elk orgaan ook verbonden is met bepaalde emoties.
 • Hoe jij de frequentie in je cellen kunt beïnvloeden.
 • Wat de nulpunt energie is en waarom je je daar goed en gelukkig bij voelt.
 • Dat je lichaam een manifestatie is van alles wat opgeslagen ligt in jouw onbewuste; aan emoties, oude patronen, overtuigingen enz.

Bij de Body Mind Reset methode gaan we resetten op cel geheugen, dat is een van de sleutels tot zelfheling. Je hebt namelijk meer invloed op de heling van je lichaam dan je misschien denkt. In ons onbewuste zijn, vaak in de belangrijke ontwikkelingsfase tussen 0 en 7 jaar, programma’s en overtuigingen geslopen die later in ons leven nog invloed hebben. Bijvoorbeeld als er niemand voor je was en je als kind al hebt geconcludeerd: ik moet alles alleen doen. Of als je niet mocht huilen van je ouders en je hebt geconcludeerd dat kwetsbaar zijn niet goed is. Jouw beschermingsmechanismes om pijn te voorkomen toen je nog klein was. En die nu, als volwassene, eigenlijk niet meer dienen. Deze onbewuste programma’s kunnen een reden zijn waarom heling van ons fysieke lichaam niet lukt. Dan hebben we dieper te kijken wat er misschien nog in de weg zit. Vastgehouden (oude) emoties herkennen en het erkennen dat wat toen nodig was om je te beschermen nu niet meer dient en het loslaten van die overtuiging of dat beschermingsmechanisme.

Belangrijk: dit is geen garantie is, want als iemand bijvoorbeeld ernstig ziek is kan de ziel ook kiezen voor de dood. Daar hebben we geen controle over, maar we kunnen wel verantwoordelijkheid nemen om te doen wat we kunnen doen om onszelf te helen. De eerste stap in zelfheling: wat vertelt je lichaam je?

Volgens de kwantumfysica zit er in het midden van onze cellen, in het allerkleinste deeltje van iedere cel, een leegte. Die leegte bestaat uit energie en die energie heeft een frequentie. Die frequentie hoort oorspronkelijk te zitten op het nulpunt, dat noemen we ook wel onze nulpunt energie. Als we in die nulpunt energie zitten, dan voelen we ons gezond, gelukkig en dan stromen de dingen in ons leven. Het leuke is dat je die energie kunt beïnvloeden. Bijvoorbeeld door (oude) emoties te doorvoelen en op te ruimen, ontspannen, leren vertrouwen, ademhaling, lichaamswerk, vergeving en dergelijke.    

Oefeningen

 • We beginnen met een oefening om dat lichaam weer even goed te voelen. Kom lekker staan en zet muziek aan of doe mee met Vilna in de video van de presentatie. Ga je lichaam losschudden, trillen, bewegen. Maak alles los en laat al je ledematen goed ontspannen. Doe dit een paar minuten en voel even na. Gaat het misschien stromen of tintelen? Een oefening als deze heeft een belangrijke functie. Het is namelijk belangrijk om goed in je eigen energie te blijven en door even goed te schudden (zoals dieren dat ook doen in de natuur) laat je alle energieën die jij hebt opgepikt die niet van jou zijn weer los.
 • Deze dagelijkse oefening is om de energiebanen te activeren en te laten stromen, waardoor je energie hoog blijft. Ga staan en strek je armen (ter hoogte van je ogen) met de vingers van je twee handen in elkaar gestrengeld en de duimen omhoog. Maak met gestrekte armen de beweging van een horizontale liggende acht. Je volgt die beweging met je ogen (terwijl je je hoofd zo veel mogelijk stil houdt). 3x linksom en 3x rechtsom. Vervolgens pak je jouw linkerschouder met je rechterhand en druk je even richting je rechterheup. Doe datzelfde met je rechterschouder en je linkerhand. Herhaal dit een aantal keer. Tot slot beweeg je kruislinks met je ellenboog naar je knieën (wissel links en rechts af) en herhaal dit ook een aantal keer. Nu heb je als het ware tegen je energiebanen gezegd: ga maar stromen en communiceren.
 • Dan zijn er nog een aantal punten op het lichaam die het zelfhelend vermogen activeren. Net onder je sleutelbeen zit een kuiltje en met je handen gekruist ‘tap’ je daar een aantal keer stevig op. Dit zijn punten van de nier meridiaan, en die staat voor levenskracht. Hiermee activeer je dus je levenskracht. Vervolgens doe je dat zelfde met de thymus, tussen de borst. Dit stimuleert de cellen van het immuunsysteem en daarmee maak je je lichaam sterker. Dan tappen we onder de borst (voor de dames waar de bh band zit). Tot slot aan de zijkant van je bovenlichaam op je ribben ter hoogte van de tepel. Eerst de ene kant en dan de andere.  
 • De oren masseren helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren.
 • Met twee vingers op je bovenlip en je duim onder je onderlip even flink heen en weer bewegen helpt ook om afvalstoffen af te voeren.
 • Het punt waar wijsvinger en duim samenkomen flink masseren (aan beide kanten) doet dat ook.
 • Tot slot is het goed je eigen energie weer even af te sluiten. Dus visualiseer een ballon of een bal om je heen en rits deze dicht vanuit je bekken naar boven. Zie hoe deze ballon aan de bovenkant verbonden is met een krachtbron in het universum die al jouw cellen voedt met nieuwe energie van heling, liefde en kracht. En visualiseer boomwortels vanuit je voeten zodat je goed verbonden bent met de aarde. Zo voer je ook energie af die jou niet dient. Met deze laatste oefening houd je jouw eigen energie goed bij jezelf en bescherm je jezelf tegen energieën van buitenaf.