Sarah Leers: Keuzes maken volgens je unieke blauwdruk

Sinds 2008 is Sarah Leers al bezig met het Human Design systeem, ze is spreker, geeft sessies en een opleiding én is auteur van het boek ‘Human Design, De Blauwdruk van je leven’ die al voor de 16e keer opnieuw is gedrukt. In deze presentatie vertelt zie niet alleen wat Human Design is, maar ontdek je ook meteen meer over jouw persoonlijke blauwdruk. Hoe kun jij de juiste keuzes maken op basis van je Human Design type?

In deze presentatie ontdek je verder:

  • Wat Human Design eigenlijk is en wat het over jezelf vertelt.
  • Hoe je meer inzicht krijgt in wie je bent.
  • De 4 types in Human Design en de bijbehorende eigenschappen.
  • Welk type jij bent en hoe jij het beste keuzes kunt maken.

Human Design is een veelomvattend en uitgebreid systeem met een spirituele inslag. Op basis van je geboortedatum en tijdstip geeft Human Design een blauwdruk van wie je bent en wat je hier komt doen in het leven. Via de website van Sarah kun je jouw eigen ‘chart’ downloaden (sarahleershumandesign.nl/jouw-chart). In Human Design wordt er gewerkt met vier hoofdtypes en ieder van ons behoort tot één van die types. Aan elk type is een strategie gekoppeld hoe jij het beste keuzes kunt maken.   

1. Manifestors (ongeveer 9% van de mensen)

Dit zijn degene die met initiatief en nieuwe ideeën komen. De ondernemers. Ze hebben een groot verlangen naar vrijheid en willen graag hun eigen ding doen. Jij bent iemand die de boel een beetje komt ‘opschudden’.  
De Manifestor Strategie: informeer anderen voordat je in actie komt, zodat je de weg vrij maakt om nieuwe dingen neer te zetten, zonder dat je belemmerd wordt door bijvoorbeeld onbegrip of zelfs boosheid van mensen in je omgeving. Verder is het belangrijk om goed te voelen wanneer het weer tijd is om rust te nemen na een periode waarin je een nieuw project of idee in de wereld hebt gezet.

2. Generators en Manifesting Generators (70% van de mensen)

Deze groep is superkrachtig (denk aan paardenkracht) en kan lang doorgaan met veel uithoudingsvermogen. Ze zijn ook gevoelig voor hun omgeving. Hun energieveld of aura is heel open en aantrekkend: het trekt mensen, gebeurtenissen, kansen in je leven naar je toe. Generator energie gaat echt over creëren, verbinden en productief zijn: genereren. Ook dingen samen doen en neerzetten. Ze kunnen gevoelig zijn voor burn-out of het opbranden van hun energie. Het gaat over het vinden van vervulling, voldoening, bevrediging. Als generators ‘aan’ gaan, dan gaan ze manifesteren.    

De Generator en MG Strategie: luister naar je onderbuik(gevoel). Voel je een ‘ja’ of een ‘nee’? Gaat je energie stromen en ga je open? Of trek je je juist een beetje terug? Dat is jouw richtingaanwijzer. Volg dat! Als je hier goed naar luistert, kun je supervitaal zijn en jezelf echt helen. Andersom, als je hier niet goed naar luistert, dan kun je enorm gefrustreerd en uitgeput raken.

3. Projector (20% van de mensen)

Adviseren, coachen, stellen vragen, teachen, coördineren. Ze zijn gefocust op de ander. Helpen om de ander te laten floreren. Ze kunnen een ander namelijk heel goed lezen en echt zien. Ze kunnen heel makkelijk de energie van een ander absorberen. Dat is een kracht, maar kan ook een valkuil zijn. Ze kunnen bij een ander onder de huid gaan zitten en als ze dat ongevraagd doen is dat vervelend. Ze hebben een grote kwaliteit als leider op een nieuwe manier: gidsend (in plaats van hiërarchisch).
Projector Strategie: wacht op de uitnodiging om te leiden, coachen, adviseren en dit niet ongevraagd doen. Als je wel wordt uitgenodigd om je bijdrage te leveren, dan word je erkend in je kwaliteiten en dat heb je ook nodig.

4. Reflector (1% tot 2% van de mensen)

Een lichte en snelle energie. Ze kunnen heel goed spiegelen en scannen de omgeving. Ze kunnen heel gemakkelijk de kleur van de omgeving aannemen, als een kameleon, en het vervolgens ook weer loslaten. Belangrijk om regelmatig in de natuur te zijn en te verbinden met dieren.
Reflector Strategie: Wacht tenminste 28 dagen (een maancyclus) voordat je een beslissing of keuze maakt. Ideaal is het om eens een maand helemaal afgezonderd te leven om weer even helemaal bij jezelf te komen. Laat elke identificatie los.