Marieke van Meijeren: De Ziel (Daar waar al het dagelijkse wonder in zit)

Misschien heb je wel gehoord van De Bewustzijnschool in Amsterdam? Marieke van Meijeren is daar de oprichtster van en bovendien auteur van het boek ‘RISE’ over haar eigen reis van zelfheling. In deze presentatie vertelt ze daarover en neemt ze je mee in een diepe zelfhelende meditatie. Ontdek ook waarom we om te groeien, leren en ons bewuster te worden, helemaal niet zo hard hoeven werken als we vaak denken. Soms zijn we gewoon moe van het harde werk rondom spiritualiteit en dat kan ook anders, Marieke vertelt hoe.

In deze presentatie ontdek je verder:

  • Waarom de weg van persoonlijke ontwikkeling helemaal niet zo ‘hard werken’ is als we vaak denken.
  • En hoe we dan wel groeien en ontwikkelen.
  • Hoe jij al in de ochtend jouw waardevolle inzichten voor de dag (‘golden nuggets’) kunt vinden.
  • Een dieper contact met jouw eigen ziel door middel van een transcendente meditatie onder begeleiding van Marieke.

Vanuit de ziel zijn we altijd heel en compleet, hoeven we niet aan onszelf te werken. Het is de bron waar vanuit alles ontstaat. In deze presentatie neemt Marieke je mee en vertelt ze over transcendente reizen: het zelfhelend vermogen van jezelf ervaren en ‘aanzetten’. Iets waar je niet zoveel voor hoeft te doen. Bij velen van ons is er een overtuiging dat we heel veel moeten ‘doen’ op de weg van persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en bewustzijnsgroei. Dat het vooral erg hard werken is. Marieke gelooft dat we er niet zoveel voor hoeven ‘doen’ en ook niet overal een vergrootglas op hoeven leggen.

Als je in een moeilijke periode zit, gaat het veel meer over ‘toestaan’ (en hulp vragen als dat nodig is) en vertrouwen dat het innerlijke zelfhelende proces vanzelf op gang komt. Wat heeft de ziel eigenlijk nodig, evenals het lijf? Bijkomen en rust! Niets doen, maar overgave aan de ziel die de lessen vanzelf in ons lichaam integreert op een bewust en op een onbewust niveau. Ruimte nemen en stilte opzoeken. Een voorbeeld: als we ziek zijn en we gaan liggen en veel slapen, dan gaat het zelfhelend vermogen aan. Als we aan het einde van een dag moe zijn en we doen een transcendente reis of een meditatie, dan gaat het zelfhelend vermogen ook aan. Als je diep afgestemd bent op jezelf, dan ben je ook afgestemd op het leven. Het leven leeft dan ‘door je heen’ en geeft je de lessen die je nodig hebt voor jouw groei en ontwikkeling.

Toen Marieke 16 jaar oud was heeft ze een bijna dood ervaring meegemaakt. Drie dagen liggend op de Intensive Care ervaarde ze wat het is om alleen nog maar bewustzijn te zijn. Iets wat je soms ook kunt ervaren tijdens een transcendente reis of meditatie, wat niets meer is dan een diepe verbinding met ons lichaam waarbij we contact kunnen ervaren met onze ziel. Daarbij open je jezelf om te ontvangen wat je mag ontvangen.  

Adviezen

  • In de ochtend als je net wakker wordt en nog een beetje tussen slapen en waken in bent, blijf dan heel even in die ‘ruimte’. In die ruimte zitten de ‘golden nuggets for the day’. Vraag bijvoorbeeld: wat waren mijn dromen vannacht? En kijk wat er tot je komt. Dromen is een manier waarop de ziel ons, vaak via symboliek, lessen en inzichten geeft, aldus Marieke. Zo kun je dus op een moeiteloze manier diep verbonden met je ziel de dag starten. Zo open je je steeds meer voor de magie van het leven.