Leonie Bos: Zang + Inner Voice Journey

Artiest, singer songwriter en inner voice coach Leonie Bos gaat ons meenemen op een zelfhelende reis door middel van muziek, de stem en zang. Natuurlijk legt ze uit hoe dit precies werkt, maar je gaat vooral zelf ervaren hoe bijzonder, helend en krachtig het ontvangen van een soundhealing kan zijn.  

In deze presentatie ontdek je verder:

 • Hoe je steeds vrijer jouw authentieke expressie kan geven.
 • Wat de stem (en jouw stem in dit geval) allemaal voor je kan doen.
 • Hoe zang kan helpen bij zelfheling.
 • Waarom het belangrijk is om je buik helemaal te ontspannen.
 • Wat een soundhealing is. 

Voor Leonie is de stem de meest directe weg ‘naar binnen’. Tijdens deze sessie gaan we dan ook samen zingen. Voel je schaamte? Vind je het raar om te doen? Deze laagjes komen juist op omdat ze gevoeld willen worden. Het deel van jou dat vrij wil zingen mocht er misschien nooit helemaal zijn en hiermee kun je jezelf juist meer en meer bevrijden. Want expressie geven vanuit je ziel, doe je door middel van je stem. Onze stem is een brug tussen onze ‘inner wereld’ en onze ‘outer wereld’. Dus als we onze stem zo inzetten dat we onze binnenwereld in harmonie brengen met hoe we de buitenwereld willen zien, zullen we eerst naar binnen moeten om te zien wat daar nou eigenlijk zit in ons onbewuste en ons gevoel. Leonie werkt als soundhealer, maar werkt ook met mantra’s. Dat klinkt (vindt ze zelf) oubollig, maar ze doet dat helemaal op haar eigen moderne manier.   

Oefeningen

 • We beginnen met een oefening om nog meer in je lichaam aanwezig te komen. Ga ontspannen zit en sluit je ogen. We gaan zingen met de chakra’s, onze energiecentra. Bij elke chakra kun je ofwel zingen vóór de betreffende chakra of vanuit de betreffende chakra. Maar probeer er niet te veel over na te denken, ga het gewoon ervaren. Tijdens de sessie in de video zal Leonie je er stap voor stap doorheen begeleiden. Adem een keer diep in en uit. Ontspan je buik helemaal, dit is jouw anker in je lichaam. Adem in en adem uit terwijl je de grondtoon OHM zingt. Herhaal dit 3 keer.
 • Zing voor je rootchakra: Sa
  Zing voor je sacral chakra: Re
  Zing voor je Solar Plexus: Ga
  Zing voor je hart chakra: Ma
  Zing voor je keel chakra: Pa
  Zing voor je voorhoofd chakra of derde oog: Dha
  Zing voor je kruinchakra: Ni
  En ‘beyond’: Sa
 • Voel wat er gebeurt. Misschien komen er al emoties omhoog nu je je met je stem aan het verbinden bent. Misschien zijn er oordelen of stemmetjes in je hoofd. Je hoeft er niets mee, observeer het alleen.
 • Na een sessie met zang of een soundhealing voel je vaak heel veel liefde en ruimte. Jouw hartfrequentie. Het kan zomaar zijn dat je je de volgende dag juist down voelt, of dat je emoties tegenkomt of alles tegen zit. Dat komt omdat dat de ruimte krijgt wat eerder nog geen ruimte heeft gekregen. Die stukken, thema’s en die emoties mag je dan doorvoelen, zodat je ze opruimt. Dat is het spirituele werk wat we te doen hebben, het hoort erbij.