Jesse van der Velde: BONUS sessie

Jesse deelt in deze presentatie meer over zijn pad naar zelfheling. En hoe hij het sjamanistische ‘medicijn pad’ begon te bewandelen. Hij zal jou een sessie laten ervaren, waarin je gelegenheid krijgt om delen van jezelf te helen. Je gaat voelen wat er op dit moment in jou bevrijdt wil worden, en hoe je dat kunt doen! Je gaat ruimte maken voor nieuwe inzichten in je leven.

In deze presentatie ontdek je verder:

 • Dat zelfheling voor een groot deel gaat over het bewust worden van dat wat in je onderbewustzijn leeft (en je gedrag aanstuurt zonder dat je het je bewust bent).
 • Een sjamanistische sessie met behulp van spirits waarbij jij de gelegenheid krijgt om meer van jezelf te helen. Om een stuk wat tot nu toe onbewust is geweest, naar het bewustzijn te brengen.
 • Wat box breathing is en waarom het fijn is om deze ademhalingsoefening dagelijks even te doen.
 • Een schrijfoefening die je verrassende inzichten geeft.
 • Hoe je overtuigingen of patronen van jezelf die niet meer dienen, en waar je je nu bewust van bent geworden, met behulp van een krachtige intentie kunt loslaten.

Het medicijn pad gaat o.a. over het opnieuw verbinden met spirit, met de grotere energie waardoor wij visioenen kunnen krijgen, diepere verbinding met onszelf maken, onszelf helen. En daar, ook al voelt het in het begin misschien abstract of zweverig, opnieuw op leren vertrouwen. Probeer je open te stellen voor jouw heling, ook al begrijp je het verstandelijk niet helemaal.

Toen Jesse zijn allereerste reis maakte met behulp van plantmedicijnen was hij vooraf nog sceptisch. Tijdens de reis begon hij te zien dat alle beslissingen in zijn leven tot nu toe en dat wat hij tot uitdrukking bracht vooral een reactie waren geweest op zijn ‘core wound’. We hebben allemaal zo’n verwonding, vanuit onze kindertijd. Een wond die geheeld mag worden zodat je je leven kunt leven vanuit meer innerlijke vrijheid. Jesse zelf werd gepest en in elkaar geslagen als kind en zijn overtuiging werd dat hij nergens bij hoorde, een outsider was. Onbewust zat er een diepe eenzaamheid, een diep gevoel van afwijzing en een overtuiging dat hij er niet toe deed. Gevormd door deze traumatische ervaringen. De reactie in het leven van Jesse werd een zoektocht om gezien te willen worden, om erbij te horen. De innerlijke angsten werden zo groot dat hij op een gegeven moment besloot: ik zal jullie allemaal wel laten zien wat ik waard ben en waar ik toe in staat ben. Dit werd zijn grootste drijfveer in het leven, om succesvol te zijn en mensen te helpen met hun gezondheid. Natuurlijk was dit een positieve drijfveer waardoor hij enorm veel heeft bereikt en ervaren, maar tegelijkertijd was het onbewust een verlangen naar erkenning van buitenaf. Waardoor er constant ook een gevoel van onrust was: het was nooit genoeg.

Vanaf die eerste ceremonie ontstond een hele nieuwe fase in het leven van Jesse. Waarin er meer ruimte kwam voor ware bezieling. Hij ging steeds meer dingen doen die hem werkelijk plezier en voldoening geven van binnenuit. Daarom is dit innerlijk werk zo belangrijk en vooral bevrijdend.  

Adviezen & opdrachten

 • Jesse vertelt zijn verhaal zodat jij je ertoe kan verhouden, je kunt gaan voelen wat je raakt, wat resoneert en zo het proces van heling op gang brengen. Voel dus rustig wat het verhaal in de video met je doet.
 • Doe eerst een aantal ademhalingsoefeningen. Span je buik aan en blaas zover mogelijk uit en wacht tot de inademing vanzelf komt. Doe dit als volgt: 5 seconden uitblazen door je mond, 5 seconden de adem stil houden en vervolgens 5 seconden inademen door de neus en weer 5 seconden vasthouden. Herhaal dit een aantal rondes tot je je rustig en kalm voelt. Tijdens de hele sessie kun je steeds opnieuw terug naar deze ademhaling gaan om jezelf te gronden.
 • Sluit je ogen, open je mind en ervaar zelf de sjamanistische sessie in de video.  
 • Als je inzichten hebt of emoties ervaart tijdens de sessie, adem diep in, adem naar de plekken in je lijf waar je de emoties voelt en geef het op die manier alle ruimte.
 • Pak er vervolgens een notitieblok en pen bij. We gaan een verhaal schrijven. Het verhaal heeft 3 karakters: de prins of de prinses, de ridder en de draak. Deze 3 karakters moeten voorkomen in het verhaal en je kiest er één die jou representeert. En je verhaal start met: er was eens…  Denk er vooral niet over na, maar begin gewoon met schrijven, zonder oordeel of er betekenis aan te geven. Schrijf wat er in je opkomt. We gebruiken een sprookje om je onderbewuste te laten spreken.
 • Wat zegt het verhaal wat je hebt geschreven jou? Wat wil het je vertellen? Wat is er vanuit je onderbewuste naar boven gekomen?
 • Nadat je jouw verhaal hebt opgeschreven en hier hopelijk inzichten door hebt gekregen, gaan we er bewust afscheid van nemen. Dit deel wat je zojuist bewust bent geworden, hebt aangekeken, dat laat je gaan. Je bedankt het omdat het je gediend heeft, en je zet hiermee de intentie dat je klaar bent voor een nieuwe fase. Hoe? Je begraaft je verhaal, met aandacht, in de aarde of je laat het papier verbranden.
 • Hiermee maak je ruimte voor een nieuwe perceptie, voor nieuwe ideeën en inzichten. Laat deze rustig tot je komen in de komende tijd.