Jesse van der Velde: Afsluiting

We hopen dat deze drie dagen net zo inspirerend en transformerend voor je zijn geweest als voor ons. We hebben met elkaar de tijd genomen om te bezielen, stil te staan, te observeren, te voelen en opnieuw na te denken over wat belangrijk is. In deze afsluiting integreren we alles wat we de afgelopen drie dagen hebben gehoord, geleerd en ervaren.

In deze afsluitende presentatie ontdek je verder:

  • Hoe je eigen perceptie jouw werkelijkheid ervaart.
  • Dat je zelf je eigen leven creëert.
  • Hoe belangrijk het is om zacht te zijn en blijven naar jezelf.
  • Het belang van genieten!
  • Een verbindende afsluiting in liefde. 

Een groot doel van zelfheling is om bewust te maken wat tot nu toe onbewust is geweest. Dat wat onbewust is, stuurt ons grotendeels. Onbewuste interne triggers, wat we onbewust eten vanuit reactie, hoe we onbewust reageren op wat andere mensen zeggen, hoe we omgaan met stress of grote veranderingen in ons leven. Zoals de tijd waarin we de afgelopen twee jaar hebben geleefd en de tijd waarin we op dit moment leven. Zodat we intern vrijer kunnen worden, ongeacht wat er in de wereld gebeurt. In verbinding met dat wat groter is dan onszelf.

Waar je de focus op hebt, creëert meer van je werkelijkheid. Jouw perceptie vormt je wereld. Zie je alleen verdeeldheid of ook een kans tot heling? Kijk je vooral naar conflicten of dat wat niet goed is gegaan? Kijk je met verwachtingen naar je leven, hoe het zou moeten gaan? Maar we hebben de keuzemogelijkheid om ook juist naar de andere kant te kijken. Dat wat we al wel hebben bereikt, dat wat we goed doen, onszelf te eren, ons lichaam te eren. En dankbaar te zijn. Te vertrouwen dat alles gebeurt met een reden, ook om te groeien, leren en helen.  

Als we vanuit eerlijkheid kijken naar onszelf en de wereld, kan het pas veranderen. Objectief observeren zonder oordeel. Laten we vooral zacht zijn naar onszelf. Er bestaat immers geen goed of fout, dat is alleen maar ons eigen oordeel.       

Kunnen we leren om ons niet te hechten? Aan materieel bezit of de uitkomst van iets. Leren om simpelweg te Zijn. Durven we te kiezen voor dat wat echt willen doen? Jij creëert je eigen leven! Alleen jij bent er verantwoordelijk voor.   

Vergeet niet dat je lichaam een zelfhelend wonder is, als jij die gelegenheid creëert en de ruimte en rust neemt voor heling. Geniet van het mens-zijn! We zijn een human being, niet een ‘human doing’. In stress kan het lichaam niet (zelf)helen. Dus zoek de rust op als je het nodig hebt.

Dank je wel dat je met ons samen deze verbindende reis hebt gemaakt de afgelopen drie dagen!