Fijn dat je weer kijkt naar deze belangrijke voorbereiding voor als je Shambala gaat gebruiken. In deze video wil ik het hebben over de juiste setting om Shambala te nemen, ook wil ik je uitleggen hoe je een diepe verbinding kunt krijgen met dit medicijn. Dat doen we via een methode (de BAP methode) die uit drie stappen bestaat. 

In deze video ontdek je:

  • Wat de juiste setting is om Shambala te gebruiken
  • De manieren waarop je Shambala kunt gebruiken
  • Wat de oorzaak is van veel van de problemen die we als mens ervaren
  • Wat de BAP methode is en hoe deze methode je kunt helpen om diepe verbinding te maken met dit plantmedicijn
  • Hoe je de juiste setting nog meer kunt versterken voor jezelf, zodat je dieper kunt verbinden met het plantmedicijn én met jezelf. 

Bekijk hier de video

De juiste setting creëren

Je neemt Shambala alleen en in stilte. Ook zorg je dat je voldoende tijd hebt om alles de ruimte te kunnen geven wat er opkomt door het gebruik van Shambala. Op het flesje en op de bijsluiter staat dat je dit product gedurende de hele dag kunt nemen (1 of 2 druppels) om de planten je te laten begeleiden tijdens je dag en zo je leven. Die mogelijkheid is er weldegelijk, maar tegelijkertijd is het juist goed om diep met het plantmedicijn te gaan werken. En dus de setting te creëren door alleen te zijn, de stilte op te zoeken en de tijd ervoor te nemen. Je kunt dan meer druppels gebruiken om dieper in jezelf te komen.

Zelf begon ik met ‘microdoseren’ door de druppels aan het begin van mijn dag te nemen, bij voorkeur op een lege maag, en een half uur, uur of soms zelfs anderhalf uur de stilte op te zoeken en te mediteren. Ik zette mijn telefoon uit en zorgde dat ik niet gestoord kon worden. Ik stond daar in de ochtend wat eerder voor op. Je druppelt 2, 3 of misschien wel 4 tot 9 druppels onder je tong. Gebruik je intuïtie, een pendel of vraag het plantmedicijn hoeveel druppels je zal nemen. Vervolgens sluit je je ogen en richt je jouw aandacht naar binnen en naar je lichaam.

De BAP methode: voor diepere verbinding
Er is een methode die je helpt om een diepe verbinding te maken met dit plantmedicijn. Deze BAP methode bestaat uit drie stappen. 

  1. Bewuste ademhaling

Dus diep ademen naar je buik toe. 

  1. Aandacht. 

Voornamelijk voor je lijf. Geef jezelf toestemming om te voelen. Om ruimte te maken voor alle gevoelens die opkomen. Jezelf observeren en er niet over nadenken. 

  1. Presence – aanwezig zijn. 

Aanwezigheid met wat er is en zich voordoet. Erbij blijven, ook als emoties wat minder prettig voelen, en er niet van ‘vluchten’ of weglopen. 

De BAP methode is geen lineair proces, je kunt het je voorstellen als een cirkel. Steeds opnieuw ben je je van deze drie dingen bewust: adem, aandacht en presence (aanwezigheid).      

Opdracht: Creëer de setting

De uitnodiging nu is om deze setting te creëren voor jezelf. Misschien wil je de setting versterken door een kaarsje te branden of Palo Santo of Salie te roken om de ruimte energetisch te reinigen. Misschien zachtjes heel subtiele muziek erbij, maar niet met zang, alleen klanken zoals meditatieve muziek met klankschalen. Vervolgens de Shambala te nemen en de tijd te nemen voor meditatie.