In de vorige video heb ik je uitgelegd dat het belangrijk is om al je verwachtingen los te laten als je begint met een plantmedicijn en te vertrouwen dat het je precies geeft wat je het meeste dient op dit moment. Tegelijk zijn er wel specifieke dingen die Shambala voor je kan doen en dat wil ik in deze tweede video graag toelichten. 

Het kan zomaar zijn dat je van alles tegenkomt als je met deze ‘journey’ begint. Het kan zijn dat je op een gegeven moment weerstand krijgt om het product te nemen omdat je misschien emoties ervaart die je niet fijn vindt. Het kan ook dat je erg ‘in je hoofd’ blijft en denkt dat het product niets voor je doet. In beide gevallen: maak de commitment. Het plantmedicijn helpt je om dieper met jezelf te verbinden, maar jij hebt ook jouw aandeel hierin. Jij zult ook de stilte moeten opzoeken, jezelf moeten openstellen voor dat wat je tegenkomt. Het is geen magisch middel dat zomaar werkt, jij hebt daarin ook verantwoordelijkheid. Het is een samenwerking tussen jou en tussen de Teacher Plant. Waarbij je verwachtingen los zal moeten laten.

Als je dat kunt en als je dat lukt, dan zal het ver voorbij eventuele verwachtingen gaan werken. Je zult zien dat je nooit had kunnen bedenken of dromen wat het je uiteindelijk brengt. 

In deze video ontdek je:

  • Wat je eigen valkuilen kunnen zijn als je Shambala gaat nemen en hoe je die te slim af kunt zijn. 
  • Waarom het nemen van Shambala een samenwerking is tussen jou en de Teacher Plant. 
  • Hoe je dit middel veilig kunt gebruiken! 
  • Wat Shambala voor je zal doen, zowel fysiek als emotioneel en hoe het je inzichten kan geven.  
  • Op welke manieren het middel je kan helpen helen.
    Hoe je met de Teacher Plant kunt communiceren. 

Bekijk hier de video

Hoe gebruik je Shambala veilig?
In de vorige video is het al even aan de orde gekomen, maar besef goed dat je werkt met een plantmedicijn. Hoe gebruik je deze veilig?

Gebruik het nooit als je zwanger bent

Gebruik het nooit voordat je gaat rijden
Gebruik het nooit in combinatie met medicijnen (vooral niet bij antidepressiva)

Gebruik het nooit bij psychische stoornissen, of wanneer je onder behandeling bent van een psycholoog/psychotherapeut/arts 

In een volgende video ligt ik verder toe in welke setting je Shambala gebruikt en hoe je deze creëert.

Wat zal Shambala voor me doen?
Het allereerste doel is het vinden van een diepere innerlijke verbinding.
1. Een fysieke verbinding
Verbinding met ons lijf en wat er allemaal innerlijk speelt. Misschien zijn we wel te lang onszelf aan het voorbij streven geweest en maakt het product ons moe en laat het ons zien dat we een stapje terug mogen nemen. 

2. Een emotionele verbinding 

Misschien maak je verbinding met emoties die lang geen ruimte hebben gekregen. Die nu graag gevoeld willen worden en zo een plek krijgen. Zodat je meer innerlijke ruimte gaat ervaren.

3. Zielsverbinding
Je gaat je dieper verbinden met je ziel. Zodat je je weer gaat herinneren wie je werkelijk bent, meer dan alleen je fysieke lichaam en je emoties. 

4. De heling van ons energetisch lichaam
Het energieveld waarin we mogelijk dingen bij ons dragen, zoals een patroon uit de familielijn bijvoorbeeld, die je mag loslaten.

 

Welke vier stappen zijn er vervolgens?
1. Een fysieke reactie
Als je Shambala gebruikt ‘vergroot’ het als het ware wat er al van binnen speelt. Het gebruik kan dus wellicht een fysieke reactie teweeg brengen. Bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid of misselijkheid. De manier om daar naar te kijken is ons af te vragen: wat wil mij dit vertellen? Waar is dit een symptoom van? Besef je dat het niet omhoog zou komen als het niet in jou leeft! Is hoofdpijn misschien een symptoom van te veel ‘in je hoofd zitten’ en te weinig verbonden zijn met je lijf of je gevoel? Is de vermoeidheid een teken dat je te druk bent geweest of jezelf voorbij bent gelopen? Omarm wat het je laat zien en wees dankbaar voor het inzicht zodat je het vanaf nu anders kunt gaan doen.

2. Emotioneel vergroten wat er in je leeft
Ook emotioneel kan het dus vergroten wat er al in je leeft. Misschien zijn er emoties die je lang niet hebt kunnen, willen of durven voelen en die nu opkomen zodat je ze kunt voelen en loslaten. Misschien emoties over een conflict, jaloezie, verdriet, boosheid, rouw, haat of wraak. Niet om die uit te leven, maar wel om ze naar het bewustzijn te brengen zodat ze een plekje krijgen en je ze niet meer (al dan niet onbewust) wegdrukt. Het kunnen ook gevoelens zijn als gemis, wat je misschien weer in contact brengt met een dieper verlangen. Shambala vraagt van ons om eigenaar te zijn van onze emoties. Er verantwoordelijkheid voor te nemen. Ze te voelen en te ervaren zodat je innerlijk ruimte maakt voor meer rust.  

3. Inzichten en nieuwe perspectieven
Als je misschien een fysieke of een emotionele reactie ervaart kun je ook aan de Teacher Plant vragen: laat mij zien wat je mij wilt laten zien. Help mij te begrijpen wat dit betekent. Geef mij inzicht hierover. Laat mij zien wat ik tot nu toe nog niet heb kunnen zien. Wat is het beste perspectief hierop? Open jezelf voor nieuwe inzichten en perspectieven.  

4. Mogelijke actie of drang om dingen te veranderen en welke keuze maak je daarin

Kun je naar aanleiding van de inzichten en perspectieven misschien een nieuwe keuze maken? Hoe wil ik hier echt mee omgaan? Maak die keuze hoe dan ook niet te snel. Geef het wat meer tijd, hoe vaker je met Shambala werkt, zul je steeds meer inzichten en nieuwe perspectieven krijgen. En vanuit die ruimte en tijd zal het meer helder worden welke stappen je werkelijk wilt zetten. 

Opdracht: ga starten

De opdracht nu is om te gaan starten. 

Denk bij alles wat omhoog komt: blijkbaar leeft dit in mij. Ik ben dankbaar voor dit inzicht, voor deze les. Vervolgens stel je de vraag: wat willen jullie mij vertellen?

Tot de volgende video waarin ik het ga hebben over de werking van Shambala en het zetten van intenties versus ‘ontvangen’.